Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Άμεσος κίνδυνος επάρκειας αίματος σε περιοχές με κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Αλεξανδρούπολης προειδοποιεί και καταγγέλλει:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Όσες περιοχές παρουσιάζουν κρούσματα, μπαίνουν σε καραντίνα και οι μονάδες αίματος από δότες που κατοικούν ή επισκέπτονται αυτές τις περιοχές, πρέπει να ελέγχονται  με μία επιπλέον εξέταση, που φυσικά χρειάζεται αντιδραστήρια, δηλαδή επιπλέον κόστος. Λόγω αδιαφορίας ή σκόπιμηςπερικοπής της σχετικής δαπάνης, υπάρχουν ως απόθεμα δεσμευμένες μονάδες αίματος που δεν μπορούν να διατεθούν στους ασθενείς. Ιδιαίτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει ο Νομός Ξάνθης και λιγότερο ο Νομός Καβάλας, χωρίς να μένει ανεπηρέαστο  και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς πάντα υπάρχει αλληλοκάλυψη αναγκών μεταξύ γειτονικών νοσοκομείων.
Το αποτέλεσμα αυτής της αναστολής του ελέγχου είναι να εξαντλούνται τα αποθέματα ελεγμένων μονάδων και να αναβάλλονται τα τακτικά χειρουργεία  και οι μεταγγίσεις. Αν δεν λυθεί το θέμα άμεσα, σε λίγο θα υπάρξει πρόβλημα και με  τα έκτακτα, καθώς σύντομα θα τεθεί το δίλλημα σε ασθενείς, συγγενείς και ιατρούς ποιος θα υπογράψει και θα αναλάβει το ρίσκο μετάγγισης ανεξέλεγκτου αίματος.
Καταγγέλλουμε την τακτική του υπουργείου και της κυβέρνησης για τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειαςτων προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι ασθενείς σε κίνδυνο, όσον αφορά τη μετάδοση νοσημάτων. Αν προσθέσει κανείς και όλα τα άλλα μέτρα όπως εισιτήριο 25 Ευρώ, αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις, κλείσιμο νοσοκομείων, έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, υποχρεωτικά γενόσημα φάρμακα, καταλαβαίνει ότι όλα αυτά προφανώς εντάσσονται στο γενικό σχέδιο εξόντωσης και γενοκτονίας που εφαρμόζεται κατ’ εντολήν των ξένων επικυρίαρχων μέσω των εντολοδόχων τους υπουργών και πρωθυπουργών.
Απαιτούμε την παραίτηση της κυβέρνησης που ξεπουλάει τη χώρα μας και παραδίδει τους πολίτες βορά στα αρπακτικά και τους τοκογλύφους.
Απαιτούμε υγεία και αξιοπρέπεια για όλους και όχι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη χώρα και τις ζωές μας στα χέρια μας, συμμετέχοντας όλοι ενωμένοι, ενεργά στα κοινά.


ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου