Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση του σκότους έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να μπουκάρουν στην ελεύθερη ΕΡΤ μέσα στο σκοτάδι


Η κυβέρνηση του σκότους έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να μπουκάρουν στην ελεύθερη ΕΡΤ μέσα στο σκοτάδι - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγο πριν τις 05.00 το πρωί έκαναν έφοδο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, με στόχο την εκκένωση του κτιρίου.

Πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το κτίριο, ενώ συγκεντρώνεται και κόσμος έξω από το ραδιομέγαρο.

Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο, ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά".

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές τεσσάρων εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Τη στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, κατέγραψε κάμερα στην είσοδο του κτιρίου.

«Συνάδελφοι, μπήκαν τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, όλοι ελάτε εδώ», είναι το μήνυμα που απευθύνει ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν μέσα στο κτήριο της Μεσογείων, καλώντας τους εργαζόμενους να σπεύσουν στο Ραδιομέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 8:30 τη δουλειά του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ζημιές.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ: Καλούμε όλους τους πολίτες σε συμπαράσταση

Καλούμε όλους τους πολίτες σε συμπαράσταση!
"Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!"

Δ. Στρατούλης: Η επέμβαση στην ΕΡΤ είναι ενέργεια πραξικοπηματική 

«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι.

Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση. «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.

Π. Καμμένος: «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ»
 «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιόμεγαρο» αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π.Καμμένος αναφερόμενος στην αστυνομική επέμβαση για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
«Ότι μεταδίδεται από εδώ και τώρα είναι προπαγάνδα της τρόικα. Μην τους πιστεύετε» υπογραμμίζει ο κ.Καμμένος.

Με συνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου η επέμβαση στην ΕΡΤ 

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των πρώην εργαζομένων στο κτήριο, την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη. 

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεων Νίκος Δένδιας.

πηγή:  http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου