Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πύργος: Κάτοικοι των Μακρισίων κυνήγησαν τον Μάκη Παρασκευόπουλο (video)


Κυνηγημένος από τους κατοίκους των Μακρισίων που βρέθηκαν στα δικαστήρια Πύργου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει για τις "Λίμνες" καταδίωξαν τον δήμαρχο Πύργου ζητώντας του να παραιτηθεί.


Τα πράγματα με το θέμα των σκουπιδιών έχουν εκτραχυνθεί και αφορμή για αυτό έχει σταθεί η κίνηση των δημάρχων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των κατοίκων και οι πρακτικές που ακολούθησε η Αστυνομία με την σύλληψη ακόμα και εκτός "Λιμνών" κατοίκων που αγωνίζονται για να προστατέψουν τον τόπο τους απο την υποβάθμιση.

Τι συνέβη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

«Πνίγηκε» το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου χθες από εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους πολίτες της ευρύτερης περιοχής των «Λιμνών» που βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εναντίον των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων αλλά και να συμπαρασταθούν στους τρείς συλληφθέντες που θα δικάζονταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αν και το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμενε υπομονετικά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έλειψαν οι εντάσεις καθώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοκίμασαν εντόνως κατά την έξοδο του τον δήμαρχο Πύργου τον οποίο και ακολούθησαν μέχρι και το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Μετά την πολύωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Πρωτοδίκου, περισσότερο από τρείς ώρες, παρουσία των Δημάρχων Μάκη Παρασκευόπουλου, Θύμιου Κοτζιά και Σάκη Μπαλιούκου και των συνηγόρων υπεράσπισης τους Γιώργου Κονταξή, Γιάννη Ιωάννου και Νίκου Θεοδώρου αντίστοιχα αλλά και του δικηγόρου των κατοίκων Χάρη Γιαννικόπουλου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η απόφαση έκδοσης της προσωρινής διαταγής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, με ταυτόχρονο ορισμό της ημερομηνίας που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

«Ζητήσαμε προσωρινή διαταγή να μην ρίχνονται σκουπίδια, στην περιοχή «Λίμνες» της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας καθώς και να διακοπούν οποιεσδήποτε εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής εγκαταστάσεων για τη μεταφορά του συστήματος της δεματοποιήσης. Η προσωρινή διαταγή θα εκδοθεί τη Δευτέρα και τότε θα μάθουμε αν γίνεται δεκτή ή όχι.

Επίσης θα οριστεί και δικάσιμος συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία το αργότερο θα είναι σε ένα μήνα» επισήμανε ο κ. Γιαννικόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα του για το αποτέλεσμα. «Πάντα υπάρχει ελπίδα. Κανένας αγώνας όταν δίνεται δεν είναι από την αρχή χαμένος. Η προσπάθεια μετράει. Θεωρούμε ότι έχουμε αποδείξει το δίκιο μας και έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς που την υπηρετούν».


Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια εκδίκασης της προσωρινής διαταγής των ασφλαιστικών μέτρων η Δικηγόρος Δώρα Καλάκου άσκησε προφορικά πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των κατοίκων εκ μέρους 13 Σωματείων, Συλλόγων και Κινήσεων Περιβαλλοντικού, Πολιτιστικού, Εκπαιδευτικού και Υπαλληλικού χαρακτήρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δήμου Πύργου Γιώργος Κονταξής, με δήλωση του, επισήμανε: «Το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων συνιστά ίσως ένα από τα σπουδαιότερα κοινωνικά ζητήματα. Οι δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν εντός του δεσμευτικού πλαισίου του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων), που ισχύει από το 2005. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτόν για το Νομό Ηλείας προβλέπεται αποκλειστικά, για όλους τους δήμους, η κατασκευή ενός εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και ενός ΧΥΤΥ.


Μέχρι την υλοποίηση του,  όλοι οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν ένα νομικό και πραγματικό κενό, που δημιούργησε η πολυετής καθυστέρηση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η πολιτεία. Ο Δήμος Πύργου ενεργεία αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της ολότητας των δημοτών του».

Το Μάιο του ’14 το αυτόφωρο των «3»
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της προσωρινής διαταγής, το συγκεντρωμένο πλήθος παρέμεινε στα Δικαστήρια και κατέκλυσε στην κυριολεξία την αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην οποία θα εκδικάζονταν το αυτόφωρο των τριών συλληφθέντων κατοίκων.

Η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Χάρη Γιαννικόπουλο αναβολή, δεν έγινε δεκτή. Μόλις όμως ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, υπαλλήλου του δήμου Πύργου, η έδρα ανακοίνωσε ότι διακόπτει με το σκεπτικό ότι η παρουσία των δυο Δημάρχων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κρίνεται ουσιώδης και επιβεβλημένη. Το αυτόφωρο ανεβλήθη για τις 27 Μαΐου το 2014.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου